kaple

Kaple stojí ve východní části bývalé návsi, na severní straně průjezdní komunikace (domy, které náves ohraničovaly, jsou z velké části zbořeny a náves se stala v terénu špatně identifikovatelnou). Jedná se o zděný hladce omítnutý zhruba orientovaný objekt postavený na obdélném půdorysu, jež ukončuje pravoúhle odsazený půlkruhový závěr se vsazeným sanktusníkem. Střecha krytá břidlicí je sedlová, nad závěrem zvalbená. Stavba měla ještě na počátku 90. letech 20. století jednoduchý hrubě omítnutý sokl a fabionovou hlavní římsou, po opravě v roce 1996 sokl již nemá a korunní římsu má profilovanou. Západní hlavní vstupní štítové průčelí je vertikálně členěno dvěma pilastry, (umístěné dosti daleko od nárožích) nad kterými se zalamuje část profilace korunní římsy. Průčelí vrcholí trojúhelníkovým štítem s okénkem ve vrcholu. V ose průčelí se nacházejí segmentové dveře ve zděném ostění bez šambrány. Původně to byly levé dovnitř otvíravé rámové dveře o šesti výplních osazené v otvoru zaklenutém stlačeným obloukem s šambránou s hlavním klenákem (s vročením stavby do roku 1812) a patečními pásovými římsami. Před severním pilastrem je umístěn pískovcový hranolový sokl, na němž byl dříve osazen litinový krucifix (pravděpodobně ze začátku 2. poloviny 19. století). Nad ním byl osazen na kapli plechový baldachýn. Obě boční průčelí prolamuje jedna okenní osa zakončená segmentovým obloukem. Průčelí spolu s půlkruhovým závěrem nejsou jinak členěna. Osmiboký dřevěný sanktusník pobitý plechem je zastřešený břidlicí a zakončený měděnou makovicí s železným kovaným řeckým liliovým křížem.