kaple sv. Antonína Paduánského

Kaple sv. Antonína Paduánského stojí při hlavní komunikaci ve středu obce, není zcela přesně orientovaná. Je obdélného půdorysu s půlkruhovým závěrem, k němuž je v podélné ose přistavěna nižší sakristie obdélného půdorysu. Střecha kaple je sedlová, nad závěrem půlkužel, krytá plechovými šablonami, na hřebeni je plechová osmiboká sanktusová věžička s cibulovou střechou zakončenou patriarším křížem. Na sakristii je střecha valbová, krytá eternitovými šablonami. Průčelí člení profilovaná korunní římsa oddělující trojúhelníkový štít s lizénovými rámy, v ose průčelí je profilovaný kamenný vstupní portál s ušima, po jeho stranách jsou dvojice pilastrů v torzální podobě, nahoře neukončené (jejich původní podoba je doložena na fotografii z r. 1963). Ke vstupu vedou tři stupně obložené dlaždicemi. Boční stěny jsou kromě soklu a korunní římsy hladké, v každé je jedno půlkruhově zakončené okénko. K závěru kaple přistavěná sakristie má jedno půlkruhově zakončené okénko v ose kaple.