dům

Volně stojící v patře roubený dům se širším zděným přízemím je postaven na obdélném půdorysu pod sedlovou střechou krytou osinkocementovými šablonami s hospodářskou částí domu umístěnou na severu. Nachází se ve svažitém terénu, ve středu obce. Nerovnost terénu vyrovnává zděný sokl. Svým jižním štítovým průčelím je orientován směrem k průjezdní komunikaci. Nad západní pult střechy vystupuje komínové těleso, jeho severní část prostupuje nakládací otvor vytažený do pultového vikýře. V patře východního průčelí, nad hlavním vchodem, byla střední část domu hrázděná, dnes omítaná. V přízemí se nacházejí jednokřídlá plastová okna dělená na 6 tabulek a umístěná ve špaletě. Okolo oken obíhají v omítce vytažené šambrány. Patro prostupují jednokřídlá okna čtvercového tvaru umístěná v líci, dovnitř otvíravá. Jsou rámována jednoduchými dřevěnými šambránami. Východní hlavní průčelí je šestiosé. Před hlavním vstupem do domu (třetí osa zprava) je vybudováno zděné zádveří pod pultovou střechou přístupné po 4 schodových stupních, které je na východě prosvětlováno dvěma okenními osami. V hospodářské části domu – 4. osa zleva - se nachází novodobý trojkřídlý vstup dělený na 18 tabulek umístěný ve špaletě. Do severní části (6. osa zleva) je situovaný chlívek přístupný dřevěnými svlakovými dveřmi s nadsvětlíkem. Střední hrázděnou část domu nacházející se v patře, prostupují při okrajích dvě pravoúhlá okénka. Jižní průčelí je trojosé, štít je dvouetážový, v dolní části je svisle bedněný s prostupujícími dvěma okenními osami, horní pole je bedněno klasovitě. Západní průčelí - Přízemí je slepé, v patře, v jeho zděné části (dříve pohledově roubené), se nacházejí čtyři okenní osy umístěné ve špaletě. Na severní průčelí navazuje stodola vystavěná do výšky prvního patra, štít je bedněný.