dům

Volně stojící patrový obdélný dům pod sedlovou střechou krytou osinkocementovými šablonami, jehož přízemí je v celém rozsahu zděné, patro roubené. Nachází se v mírně svažitém terénu, ve středu obce. V patře roubený dům ustupuje mírně v síle zdiva. Svým jižním štítovým průčelím je orientován směrem k průjezdní komunikaci. Nad západní pult střechy vystupuje komínové těleso. Jednokřídlá okna dovnitř otvíravá jsou umístěná do špalety. V patře jsou okenní otvory rámovány dřevěnou šambránou. Na východním průčelí mají šambrány u 1. a 2. okenní osy ozdobně okosené hrany a doplněné profilovanou nadokenní římsou. Jižní štítové průčelí je dvouosé, svisle bedněný štít s přelištováním spár je dvouetážový, horní pole je bedněno klasovitě. Východní průčelí je čtyřosé. Ve střední části patra se nachází svisle bedněná zapuštěná pavlač. 1. okenní osa zprava je umístěná do špalety, je dvoukřídlá, dovnitř otvíravá. K hlavnímu vchodu je přistavěn přístřešek pod pultovou střechou. Západní průčelí je slepé.