socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého se nachází u mostu při okraji silnice a je zhotovena neznámým autorem. Je obklopena zelení. Je umístěna na podstavci, který se skládá ze svou částí. Nejspodnější část má tvar kvádru, který je ukončen konkávně projmutou partií s profilovanou hlavicí zdobenou po obvodu ze tří pohledových stran pásem s reliéfem listů. Na čelní straně kvádru je v rytém zrcadle s vykrojenými rohy rytá datace 1852. Středová část podstavce – dřík - je dvakrát konkávně projmuta a ve středu zdobena volutami. Tento dřík je zakončen jednoduchou profilovanou hlavicí v jejímž podhledu se opakuje reliéfní listový obvodový pás. Socha světce stojí na nízkém plintu. Postava světce stojí v kontrapostu s mírně pokrčenou levou nohou. V náruči drží krucifix, který si opírá o levé rameno a levou ruku má položenou na kříži. V pravé ruce, kterou přidržuje krucifix, drží také palmovou ratolest. Kolem hlavy má kruhovou svatozář s pěti šesticípými hvězdami. Na hlavě má posazen biret, zpod kterého mu vyčnívají zvlněné vlasy sahající k uším. Tvář lemuje krátký vous s knírem. Světec má přes ramena přehozenou almuci, jejíž látku má u loktů shrnutou a promodelovanou výraznými záhyby. Spodní lem je zdoben třapci. V zádové části je prodloužená. Pod almucí má rochetu s dekorativně pojatými lemy rukávů a spodním lemem, s květinovým vzorem. Spodní roucho, klerika, splývavě dopadá na plintus. Zpod oděvu vyčnívají světci špičky obuvi.