areál bývalého hospodářského dvora uherčického zámku

Ohrazený hospodářský areál na obdélném půdorysu, sestávající se z budov stájí na jihozápadě (st. parc. č. 25/3), ohradní zdi s branou na jihovýchodě, hospodářské budovy s mohutnou střechou v severovýchodním rohu (st. parc. č. 25/7), průjezdné budovy v severovýchodní části (st. parc. č. 25/6) a stodoly v centrální části dvora (st. parc. č. 25/2). Dvůr je situován na mírně svažitém terénu klesajícím od jihu k severu směrem k návesnímu rybníku a zámeckému souboru. Celý dvůr je takřka po celém vnějším obvodu prosvětlen okenními osami ve tvaru klíčových střílen. Ohrazení je tvořeno přibližně dva metry vysokou zdí ze smíšeného zdiva. Původní hlavní vstup na jihovýchodě je tvořen centrálně umístěným segmentově klenutým vchodem s příčným kladím. V protilehlé budově je rovněž centrálně umístěný segmentově zaklenutý vjezd. Na jihozápadě je dvůr vymezen hlavním objektem komplexně zaklenuté stáje s profilovanou korunní římsou nesoucí valbovou střechu, na severní podélné straně s naznačeným tříosým štítem s pilastry. V tympanonu štítu je znak rodu Collalto. Menší obdélné objekty skladovacích prostor a stodol jsou rovněž obdélného půdorysu, s korunní římsou a valbovou střechou. Plocha dvora je v centrální části zastavěna mohutnou stodolou se sedlovou střechou s valbičkami. Na některých vnějších nárožích se dochovalo původní bosování.