kostel sv. Bartoloměje

Přibližně na okraji obce stojící jedlolodní orientovaná stavba kostela sv. Bartoloměje. Objekt je tvořen lodí obdélného půdorysu, odsazeným obdélným kněžištěm polygonálního trojbokého závěru a v průčelí v horní části čelní zdi předsazeným dvoupatrovým tělesem věže na pětici jednoduchých konzol. Hladká fasáda je členěna přízemní průběžnou podnoží a ve vrcholu ukončena profilovanou korunní římsou v průčelí v partii štítu absentující. Průčelí je pročleněno jednou okenní osou s otevřením hmoty pravoúhlým dveřním otvorem s mělkým plošným ostěním s dvěma schodišťovými stupni a novodobou prosklenou kovovou konstrukví pultové stříšky. V ose nad vchodem je malá kruhová rozeta mělké plošné šambrány. Hmota věže na pětici krakorců je členěna jednou okenní osou sdružených neorománských oken spodní etáže dvojdílného vyššího okna segmentového zakončení se středovým sloupkem kruhového profilu a patrné entaze, v části zvonicového patra trojdílného o třetinu nižšího okna. Ve vrcholu je fasáda věže zakončena profilovanou korunní římsou, nesoucí stanovou střechu s křížem ve vrcholu. Obě boční fasády jsou členěny třemi okenními osami menších pravoúhlých oken segmentového klenutí mělkých fasád na jižní straně a na úrovni druhé okenní osy prolomena pravoúhlým vchodem segmentového zaklenutí. Kněžiště je na severní i jižní straně členěno vždy jednou okenní osou a v závěru doplněno dvojicí přízedních zděných pilířů s oknem kruhového tvaru v mělké šambráně. Na severní straně ke kněžišti přiléhá přízemní prostora sakristie obdélného půdorysu se třemi okenními osami na delší straně pravoúhlých oken segmentového zaklenutí. Na kratší straně jednou okenní osou a protějším pravoúhlým bočním vchodem. Ve štítové zdi je prolomeno kruhové okno. Objekt je kryt sedlovou střechou v závěru zvalbenou. Prostor obdélné plochostropé lodi navazuje na presbytář s jedním polem hřebínkové klenby s navazující čtvrtkonchou v polygonálním závěru. Na severní straně se otevírá do přízemní plochostropé sakristie se sedlovým portálkem ve stěně presbyteria. materiál: smíšené zdivo, kámen - pískovec, krytina - pálená taška