stodola

Z kamene zděná průjezdná stodola maximálně využívá prostor nepravidelné stavební parcely a je tedy připojena k hospodářskému křídlu šikmo a má lichoběžníkový půdorys. Její boční stěna stojí na hranici stavebního pozemku, který je zároveň hranicí obecní komunikace. Vnější stěna stodoly je stavebně spojena se zadní podélnou stěnou hospodářského křídla. Jeho vnitřní nároží, tvořící zároveň hranu hlavního vjezdu do stodoly ze dvora, je kamenicky upraveno do zaobleného tvaru. Ze dvora je prostor stodoly přístupný ještě dalšími vraty v rohu dvora. Za stodolou se nachází malý pozemek přístupný zadními vraty stodoly. Všechny vrata mají tradiční rámovou konstrukci s prkenným pobitím a s točnicovým závěsem. Střecha stodoly je hřebenem spojena se střechou hospodářského křídla. Nad cihelným štítem s průduchy směrem do ulice je malá valba.