svobodný zemědělský dvorec

Čtyřstranný zemědělský dvorec obepíná téměř čtvercové nádvoří. Hlavní průčelí členěno středním jednopatrovým rizalitem a dvěma přízemními křídly vybíhajícími po stranách. Na osu prolomený pravoúhlý vstup s půlkruhovým záklenkem, po stranách vstupu dvě novodobá trojdílná okna. V 1. patře čtyři novodobá trojdílná okna, z nichž dvě jsou sdružená nad hlavním vchodem a dvě symetricky umístěna po stranách. Fasáda rizalitu hladká, členěná pouze soklem a podstřešní fabionovou římsou, která nese mansardovou střechu se třemi volskými oky. Boční přízemní křídla jsou hladká členěná pohledově vpravo 4 novodobými trojdílnými okenními osami a pohledově vlevo střídavě uspořádanými dvěma okny a dvěma vstupy. Stěny hladká členěná soklem, podstřešní profilovaná římsa nese sedlovou střechu. Další tři strany dvora jsou novodobě hodně přetvořeny (probourány nové okenní a dveřní otvory). Na vstupní bránu navazuje průjezd do dvora zaklenutý valenou klenbou se styčnými lunetami, z něhož vybíhá chodba zaklenutá valeně se styčnými lunetami do boční části dvora a valené dřevěné schodiště do patra (na podestě s křížovou klenbou). Chodby v patře ukončeny plochostropě na fabionové římse. Místnosti zaklenuty zčásti valeně se styčnými lunetami, zčásti plochostropě. Rizalit do dvora má symetricky umístěný půlkruhově zaklenutý otvor navazující na průjezd. Po stranách vchodu je pohledově vlevo jedno dvoukřídlé okno a druhé symetricky umístěné na druhé straně bylo zazděno a nahrazeno malým drobným oknem. V patře nad vstupem je trojdílné okno a po stranách dvě dvojdílná. Podstřešní fabionová římsa nese mansardovou střechu se třemi volskými oky. Místy kolem oken dochovány úseky původních šambrán s lištou. Střešní krytina bobrová taška.