škola

Bývalá škola č. p. 7 se nachází v sousedství hřbitovní zdi, jižně od kostela sv. Václava (svým severním průčelím přiléhá k ohradní zdi). Kostel sv. Václava s domem č. p. 7 je součástí urbanistického jádra obce, jejíž struktura byla velmi narušena povrchovou těžbou velkolomu Chabařovice. Objekt bývalé školy č. p. 7 je přízemní nepodsklepený dům s půdním prostorem na obdélném půdorysu pod valbovou střechou krytou taškami, jehož průčelí vrcholí korunní římsou výrazněji profilovanou. Nerovnost pozemku vyrovnává sokl. Fasády objektu člení lisénové rámce. Okna v obvodovém zdivu byla do roku 2014 dřevěná čtyřtabulková dvoukřídlá dovnitř otvíravá, s horním dvoukřídlovým poutcem, osazena ve špaletě v jednoduchých štukových šambránách (po roce 2015 výměna dřevěných oken za plastová) Hlavní západní průčelí má 5 os v rytmu 2-1-2. Hlavní pravoúhlý vstup do objektu orámovaný šambránou se nachází ve středu průčelí. Vstupní dveře byly do roku 2014 dřevěné rámové se skleněnou výplní (novodobé). V roce 2015 došlo při rekonstrukci domu k výměně vstupních dveří za plastová. Severní fasáda je slepá. Při rekonstrukci v roce 2015 bylo na jižním průčelí obnoveno zazděné okno. Východním průčelím prostupují 3 osy v rytmu 1 – 2. Zhruba uprostřed se nacházejí vstupní dveře na pozemek.