dům, zvaný Praha

Jde o čtyřkřídlý patrový objekt, na jihovýchodní straně řadový. Jihovýchodní průčelí jihovýchodního křídla je v přízemí pětiosé, v patře desetiosé – osy přízemí odpovídají vždy dvěma osám prvního patra. Přízemí člení pásová bosáž, nad otvory s naznačenými klenáky. V osách první až třetí zprava jsou dřevěné výkladce v širokých obdélných otvorech, nahoře zakončených do segmentového oblouku. Stejně je ukončen i otvor do průjezdu, dnes s novodobými dřevěnými dveřmi, převážně prosklenými. V levé ose je ve stejné šíři jako u os první až třetí zprava výkladec, doplněný vpravo jednokřídlými prosklenými dveřmi. V prvním patře, odděleném mezipatrovou římsou, je ve všech osách stejné novodobé okno. Umístěné je ve špaletě. Dolní část je rozdělená svisle na poloviny, horní, oddělená poutcem, je nečleněná. Po stranách a nahoře lemuje okenní otvory jednoduchá šambrána. Stěnu zakončuje profilovaná hlavní římsa. Protější severozápadní křídlo má severozápadní průčelí rovněž desetiosé. Přízemí je zde rozšířeno o přístavbu podél celé šíře stěny, jejíž pultovou střechu kryjí bobrovky. V přístavbě je šest nesymetricky rozmístěných okének. V patře dvorních fasád jihovýchodního a jihozápadního křídla jsou zazděné široké, půlkruhově zakončené arkády. Dům má sedlové střechy, kryté bobrovkou. V jihovýchodní straně střechy jihovýchodního křídla se nacházejí tři volská oka.