hotel, zvaný U Lva

Patrový zděný řadový dům má hlavní část zhruba obdélného půdorysu, na obou koncích dvorní strany se k ní v ose připojují dvorní křídla. Severovýchodní průčelí je v přízemí trojosé, otevřené do náměstí třemi oblouky arkád. Střední a levý otvor zakončuje segmentový oblouk, pravý oblouk stlačený. Plocha kolem všech tří otvorů je vpadlá a barevně odlišená, zbývající úseky přízemí mají dole mělký sokl. Střední otvor má ozdobné orámování. Po obou stranách jsou široké stojky, v jejichž horní části je vpadlé obdélné pole s reliéfem čelně situované lví hlavy. Stojky nesou lehce předstupující architráv s nápisem „HOTEL U LVA“, provedeným plasticky. Nad nápisem je zvlněná římsa, vymezující pole mezi nápisem a římsou (oproti části s nápisem ustupuje). V prvním patře je šest stejných oken, rozmístěných asymetricky. Mezi osami první až třetí zprava je poměrně malý rozestup, mezi osami první a druhou a třetí a čtvrtou zleva je mezera širší a největší je mezi osami druhou a třetí zleva. Okna jsou dvoukřídlá dřevěná, umístěná ve špaletě. Křídla rozdělují dvě vodorovné příčle, otvor lemuje po stranách a nahoře jednoduchá šambrána. Po celé šíří průčelí probíhá po okny parapetní římsa. Druhým vodorovným členícím prvkem je průběžná plochá římsa, nacházející se nad okny. Stěnu završuje profilovaná hlavní římsa. Dvorní fasády jsou jednoduché, členěné zejména jednotlivými otvory. Vlastní dům má sedlovou střechu, krytou bobrovkami. V její severozápadní straně jsou v dolní části zasazené čtyři velké obdélné vikýře, jejich přední stěna je dole zapuštěná do střechy. Je zde dvoukřídlé dřevěné okno ve špaletě, křídla člení dvě vodorovné příčle. Valbová střecha má krytinu z bobrovek. V horní části střechy jsou ještě tři volská oka. Dvorní křídla mají dvoudílnou střechu s rovnou, respektive téměř rovnou horní částí, na níž navazuje směrem do dvora část šikmá.