výklenková kaplička

Kaplička stojí na jihovýchodním okraji obce, při bývalé cestě do Horního Libouchce. Kaplička se skládá ze soklu dříku a římsy. Sokl je hranolový, směrem vzhůru se zužuje dvojitým zalomením. Čelní část soklu je ozdobena oválným polem se zalamovanými rohy. Střední část je prolomena obdélným otvorem se segmentovým zalamovaným záklenkem po stranách se stylizovanými pilastry, jejichž hlavice splývá s římsou. Otvor je zakryt kovanou novodobou mříží. Projmutá římsa má v kladí nápisovou pásku s nápisem ALLES ZUR GRÖSSER EHRE GOTTES. Krycí deska římsy kopíruje projmutí záklenku i kladí a je zakončena hranolovým nástavcem s hlubokým výžlabkem po celém obvodu. Do vrcholu je vsazen poměrově malý jetelový kovaný kříž. Kaple je vytesána z pískovce. V nice kaple stojí na podlaze sokl. Strany soklu směrem dolů přecházející ve voluty. Na čelní straně téměř je téměř neznatelný nápis (snad) MARIA. Ostatní stěny jsou bez ozdob.