kostel sv. Jiří

Kostel sv. Jiří situovaný na okraji vsi pod návsí, JV směrem. Pozdně empírová stavba vystavěná na místě staršího kostela z 15. - 16. století. Jednolodní orientovaná stavba s dvoupatrovou hranolovou věží nad západním průčelím, která je vestavěná v hmotě lodi. Presbytář užší, pravoúhlý se zkosenými nárožími, v ose lodi přistavěna drobná stavba sakristie. Stavba bez výrazného členění. Kostel s nízkou podezdívkou z pískovcových, hrubě opracovaných bloků, které vyrovnávají mírnou svažitost terénu. Vstup do objektu v západním průčelí, z podvěží, dveře dvoukřídlé, dřevěné, hladké, zdobené kazetami, dveřní křídla osazena v pískovcovém pravoúhlém ostění. V nadpraží rovná profilovaná římsa s oplechováním, na které je posazeno segmentové okno hudebního kůru. Věž dvoupatrová, hranolová, patra oddělena probíhající profilovanou římsou, hoření část věže s obdélnými zvukovými okny zakončenými segmentem, s výplní dřevěných žaluzií. Věž zdobena nárožními pilastry s profilovanými pískovcovými římsami. Ve vrcholu věže korunová římsa s trojúhelnými frontony, kryta přilbovou střechou s oplechováním, ve vrcholu latinský zlacený kříž. Loď a presbytář kostela v hladké omítce okrové barvy, ve vrchní třetině stavby uplatněna průběžná obvodová kordonová římsa s profilací, na ní posazena menší okna zakončena segmentem v dřevěných rámech, dělená do čtvercových tabulek se skleněnou výplní. Okna ve štukových šambránách. Sakristie v ose stavby se třemi obdélnými okny osazenými v kamenném ostění, dřevěné rámy děleny do šesti polí, okna kryta kovanou mříží. Kostel s vazbou sedlového krovu, nad presbytářem zvalben, střecha nad místností sakristie se sedlovou střechou. Krytinou objektu tašky esovky uchycené na latích. Okolo kostela hřbitov ohraničen kamennými sloupky, rámcové výplně s dřevěnými latěmi, vstup do prostoru hřbitova od jihu.