kaple sv. Michala

Hřbitovní kaple sv. Michala se nalézá na okraji obce Chabařovice, jihozápadně od kostela Nanebevzetí Panny Marie. Je součástí MPZ Chabařovice. Objekt kaple obdélného půdorysu s trojbokým závěrem byl vysvěcen roku 1611. Sedlová střecha je kryta bobrovkami. V průčelí je široký vchod zaklenutý mírně stlačeným obloukem a orámovaný šambránou. Vstup uzavírají dvoukřídlé dřevěné dveře. Zdivo je po celém obvodu ukončeno profilovanou korunní římsou, nároží v průčelí je zvýrazněno mělkými lizénami. Nad korunní římsu se nad hlavní průčelí zdvihá vysoký plochý štít s mírně zvlněným obrysem. Ve vrcholu je půlkruhově ukončen. Štít uprostřed prostupuje menší okenní otvor půlkruhově zaklenutý, který rámuje štuková šambrána s jednoduchou profilací Na vrcholu štítu je osazen kovový kříž. Vnitřní prostor je osvětlen půlkruhově zakončenými šestitabulkovými okny v závěru kaple, zdobenými na vnější straně vpadlými šambránami. Podle snímku z roku 1956, uloženého ve fotoarchivu, ú. o. p. NPÚ ÚL, byl štít po celém obvodu lemován souvislým plochým štukovým pásem v obdobné šířce jako jsou nárožní liseny nebo šambrána okolo dveří. Střední okenní otvor ve štítě byl rovněž ozdoben štukovou šambránou s jednoduchou profilací. Před rokem 2006 měly fasádní plochy kaple štukovou omítku s šedým barevným nátěrem, zdobné prvky - lizény, římsa a šambrány jsou bílé.