kostel sv. Vojtěcha

Kostel sv. Vojtěcha je vystavěn nedaleko návsi v obci, západním směrem. Stavba jednolodní, orientovaná, s trojboce uzavřeným presbytářem a s dvoupatrovou hranolovou věží nad západním průčelím. Na jižní straně lodi jsou čtyři opěráky, mezi nimi tři okna s obloukovým závěrem. Vchod do sakristie na epištolní straně, který je v současné době využíván jako hlavní, nad ním nápis: EX VOTO L. P. 1994. Evangelní strana lodi je taktéž prosvětlena třemi okny, dva mohutnější opěrány pouze v nároží. Presbytář z JV se dvěma opěráky s omítkou a dvěma okny, ze SV dva opěráky z lomového kamene a dvě okna zaslepena. Na zazděných (zaslepených) oknech presbyteria iluzivní malba, znázorňující členění okenních rámů a okenních tabulek. Ostatní okna jsou vsazena do železných rámů, členěna na šest obdélníkových polí a nahoře zakončena segmentem. U některých oken vitráže s barevným motivem kříže. Fasáda kostela jednoduchá, hladká. Věž zvýrazněna prostými lisenami na pískovcovém soklu a s profilovanou podokapní římsou. Věž o dvou patrech, od strany J, Z a S. V zazděných oknech na věži byla zřejmě při posledních stavebních úpravách zřízena malá okénka oválná. Okna pod hodinovými ciferníky jsou vybavena dřevěnými žaluziemi s okenicí. Barokní báň věže s lucernou nese ve své konstrukci jeden velký zvon a tzv. umíráček.