fara

Stavba stojí nedaleko hlavní silnice a trati na pozemku mírně ve svahu v dominantní poloze. Objekt je obdélného půdorysu s polovalbovou střechou. Hlavní průčelí je na východní okapní straně, kde má dům tři nadzemní podlaží, na opačné straně ve svahu jsou nad zemí podlaží dvě. V hlavním průčelí je dům obohacen jednoramenným přístupovým schodištěm se zábradlím vedoucím ke vstupu. Druhé a třetí nadzemní podlaží jsou šestiosé, Zmíněný vstup je ve čtvrté ose zleva. Otvor vstupu je pravoúhlý, zaklenutý stlačeným obloukem, nad vstupem je mělký fronton rovněž se stlačeným obloukem. Zbylé otvory jsou okenní a pravoúhlé s rovným nadpražím v prostředním podlaží ještě s bílou šambránou. Výplně jsou dvojité, dovnitř a ven otevíravé, vnější osazené v líci fasády. Vnější okna jsou dělena na dvě křídla, každé o čtyřech tabulkách. Přízemí hlavního průčelí je prolomeno čtyřmi otvory, z nichž dvě tvoří dveře do neobytných sklepních částí domu. Jedny dveře jsou v arkádě pod vstupní terasou. Střecha domu je polovalbová, mansardová s celkem šesti volskými oky. Krytinou je dvojitě kladená bobrovka. Ve štítech jsou dva oválné otvory bez výplně. Štítové strany byly ve druhém a třetím nadzemním podlaží pravděpodobně tříosé. V severní štítové straně je druhé nadzemní podlaží dvouosé. Celý dům je omítaný degradující vápennou omítkou s okrovým nátěrem. Rameno schodiště je pohledově z kvádříkového zdiva.