socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého stojí na soklu nedaleko ohradní zdi kostela Nejsvětější trojice. Sokl se skládá z patky, dříku a hlavice a je v průřezu je ve všech třech částech hranolový s konvexním vyboulením z čelní strany. Patka soklu je profilovaná, po druhém zalomení směrem od terénu se výžlabkem zužuje k dalšímu zlomu, na který nasedá dřík, který je hladký a zakončený bohatě profilovanou krycí deskou. Tato deska (abakus) je tvořena směrem vzhůru se rozšiřující fabionovou římsou zakončenou pravoúhlou okapničkou a oblounem. Na vrchní desku dosedá nástavec ve tvaru komolého jehlanu, opět s oblounem v čelní části. Na nástavci je polygonální podnož, na níž stojí postava světce. Sv. Jan Nepomucký je ztvárněn v kontrapostu s uvolněnou levou nohou, v obou rukou drží šikmo před tělem krucifix, v pravé ruce třímá navíc pozlacenou palmovou ratolest. Hlava je nachýlena doleva s pohledem upřeným na Krista na kříži. Kolem hlavy má světec svatozář s pěticí pozlacených hvězd. Oblečen je v kněžském rouchu s klerikou až k zemi, rochetou a almucí přes ramena, okolo krku má zavěšenou štolu, na hlavě biret.