kaple sv. Vincence z Ferrery

Kaple sv. Vincence Ferrerského je umístěna v centru obce v mírně svažitém terénu stoupajícím jižním směrem. Hlavní vstup je orientován k severu, presbytář k jihu. Kaple má obdélný půdorys s půlkruhovým závěrem. Sedlová střecha nese oplechovaný dřevěný sanktusník krytý cibulovou bání s křížem. Krytinu střechy lodi tvoří pálená taška. Architektonicky modelované průčelí je členěno profilovanými pilastry a ve volutovém štítu lemovaném v horní části předsazenou římsou je půlkruhově zakončený výklenek s kamennou sochou Bolestného Krista. Nad pravoúhlým vstupním portálem je umístěn na šířku oválný výklenek lemovaný masivní šambránou. Celý obvod kaple obíhá vyzděná profilovaná korunní římsa v hlavním průčelí krytá taškami. Hlavní vchod do kaple je v čelní štítové stěně a je tvořen jednokřídlými dřevěnými dveřmi s vně otevíravou novodobou mříží. V bočních stěnách jsou okna s ortogonálním tvarem a novým zasklením (ocelové rámy a příčle ve tvaru ortogonální mříže zasklené do tmelu katedrálním sklem. Uvnitř kaple je betonová nepropustná podlaha. Vnitřek objektu je plochostropý se segmentově ukončeným oltářním výklenkem.