mostek

Jedná se o mostek z konce 18. stol přes řeku Bílinu na místní komunikaci v centru obce. Konstrukce z nadivoko kladeného lomového kamene, místy vyztužená kamennými kvádry, je tvořena třemi oblouky, z nichž dva jsou průtočné s pilířem uprostřed vodního toku s hrotovým ledolamem na návodní straně, třetí oblouk ve směru od návsi je oboustranně dozděný lomovým kamenem obdobné skladby jako u parapetních zdí. Nad mostními oblouky je pohledově proveden zpevňující vodorovný překlad z dvouřádkového kvádříkového zdiva. Parapetní zdi jsou kryty tesanými kvádry. Z vnějšího pohledu je návodní strana mostku o několik metrů delší než protilehlá. Větší opravy silně narušené konstrukce byly prováděny v roce 1995 a v roce 2006. Most je nadále funkční i pro automobilový provoz.