pomník všem obětem bitvy roku 1813

Pomník stojí v centru obce několik metrů jihovýchodně od kaple sv. Jana Nepomuckého. Pomník je tvořen obeliskem vztyčeným na žulových blocích, které stojí na zpevněném podstavci. Kamennými deskami zpevněné podloží nese směrem vzhůru se zužující patku se zaobleným horním okrajem s oblounovou bordurou v podobě vavřínového listu. Ve svislých nárožích je nahoře patka zdobena vždy dvěma vodorovnými vrypy. Na této patce leží hranolová deska vepředu s nápisovou žulovou deskou obdélného tvaru s rozšířenými rohy. Hranol se směrem vzhůru zužuje, kde na něho nasedá profilovaná patka obelisku, Ve spodní části je obelisk zesílen a na čelní straně opatřen reliéfem vavřínového listu s letopočtem 1813. Obelisk je zakončen mírnou jehlancovou střechou zhruba ve výšce 3,8 metrů nad okolním terénem.