pomník padlým I. a II. světové války

Pomník stojí na vnější severní straně hranice intravilánu obce, tvoří ho keramická plastika osezená na čtyřbokém hranolovém podstavci z umělého kamene. Socha představuje Svobodu podpírající umírajícího hrdinu. Svobodu zosobňuje postava ženy v dynamickém nakročení, která třímá v levé ruce meč a pravou objímá mužskou figuru. Žena je oblečená do dlouhé rozevláté řízy a na hlavě má frygickou čapku. Umírající nahý muž podklesává v kolenou, levou ruku má volně spuštěnou podél těla a druhou má složenou na prsou, hlavu má zvrácenou a opřenou o rameno ženy. Na pravé boční straně, pod řízou ženy a nad plintem vpravo signatura: „MIKULÁŠTÍK“. Podstavec je tvořený dvěma kvádry, horní s čelní stranou zhruba čtvercového tvaru, dolní nízký. Na čelní straně horního kvádru vertikálně umístěné obdélné zrcadlo (sahající až na dolní kvádr) je vytesaný nápis: „VĚČNÉ A SVĚTLÉ / PAMÁTCE HRDINŮM / PRVÉHO A DRUHÉHO / ODBOJE / 14. 9. 1947”. K pomníku vede od silnice úzký chodník, vydlážděný betonovými dlaždicemi čtvercového tvaru.