sloup sv. Tří králů s Pietou

Sloup je nově, od zač. 21. stol., umístěn v parku v lokalitě Kramoly v Ústí n. L. – Střekově. Stojí severovýchodně za bývalou radnicí města Střekov, dnešní poštou. Zády se obrací v odstupu parkové cesty do dvorů neúplného městského bloku, čelem do hlavní části parku, k severu, směrem ke křižovatce ulic Raisova a Varšavská. Terén parku je rovinný, sloup nyní tvoří hlavní dominantu parku. Okolí sloupu v travnaté ploše je vymezené hexagonální sadovou úpravou tvořenou nízkým živým plotem. Vlastní fundament sloupu je lemován drobnou čtvercovou kamennou dlažbou doplněnou o tři reflektory. Jedná se o vrcholně barokní sloup, na trojcípém půdorysu. Skládá se ze základové části se dvěma obvodovými stupni, dvouetážového podstavce, na jehož první etáži jsou osazeny tři sochy, válcového dříku s hlavicí a vrcholového sousoší. Zhotoven je z dolnožlebského pískovce. Na spodních obvodových stupních fundamentu je osazena spodní etáž podstavce. Fundament i spodní etáž jsou trojboké, s výrazně konkávně prohnutými stěnami. Spodní etáž podstavce je článkovaná (soklová část, dřík, desková římsa), její cípy jsou opatřeny volutovými opěráky zdobenými akantem a rostlinným dekorem. Čela etáže jsou opatřena nápisovými zrcadly s oble vykrajovanými rohy. Na výběžcích římsové desky, podpírané volutami, stojí jednotlivé sochy Tří králů. Levý je mouřenín Baltazar, v rukou drží truhlu, pravý Kašpar s nízkou schránkou v ruce, zadní Melichar má v rukou vyšší pyxidu. Horní etáž podstavce je subtilnější, má výšku okolních postav. Je rovněž článkovaná, trojboká, se sraženými rohy, čela jejího dříku nesou kartuše s oválnými erby završené korunami. Na krycí desku horní etáže nasedá profilovaná patka s hladkým dříkem s entazí, zakončená korintskou hlavicí s hlavičkami puttů na jednotlivých stranách. Vrcholová socha představuje tzv. Pietu Bohosudovskou. Sedící matka Marie drží na klíně bezvládné tělo Ježíše Krista.