dům u č. p. 47

Dům se nachází v severní části obce naproti domu čp. 47. Jedná se o obdélné patrové roubené stavení s novější zděnou chlévní částí a síní v přízemí. Střecha je sedlová, krytinou je dožívající eternit. Hlavní průčelí, obrácené k domu čp. 47, je ze dvou třetin zděné smíšeným zdivem a z jedné třetiny roubené. Zděná část je v přízemí tříosá, vstup do objektu je ve střední ose, roubená část s podstávkou je dvouosá. V hlavním průčelí vystupuje dřevěná pavlač nesená dvěma stropními trámy přízemí. Pavlač začíná u štítu a končí za horní síní. Zábradlí pavlače je svisle bedněné, madlo je bez ozdob. V levé části pavlače je dveřní otvor do horní síně. Dveře se nedochovaly. Světnice v okapové stěně má tři sloupy podstávky s jednoduchými skosenými tvary. Ve zděné části zadního (jihovýchodního) průčelí jsou dva okenní otvory. Jihozápadní štítová strana má dvě okenní osy, tři nezdobené sloupky a pásky rovné s vyřezávanou vnější stranou. Lomenice je svisle bedněná bez latí se dvěma srdčitými a dvěma obdélnými průduchy. Lomenice nad chlévem je ze svislých překládaných prken s jednoduchými vrátky.