boží muka

Boží muka jsou umístěna při spojovací cestě mezi Zubrnicemi a Týništěm blíže k železniční trati. Jsou tvořena hranolovým podstavcem, na kterém stojí na výšku kvádrový sokl. Dvě strany soklu obsahují čtyřlistý reliéf s nápisovým polem psaným kapitálkou. Sokl je v horní části profilovaný. Na něj nasedá válcový dřík uvedený dole oblounem. Dřík se směrem vzhůru zužuje a je zakončen mělkou profilací. Na dřík je nasazena kaplice ve tvaru kvádru zakončeného valenou klenbou. V hlavním průčelí je v kaplici mělká nika krytá kovovou mřížkou. Niku vyplňuje historizující obraz Panny Marie královny nebes v modro červeném hávu. Po stranách je kaplice zdobena mělkými reliéfy rovnostranného kříže. Na střechu kaplice navazuje zužující se nástavec obdélného průřezu zakončený oblounem. Na nástavci je umístěna kulová sféra, z níž se vzhůru tyčí kovový latinský kříž.