mlýn

Mlýn se skládá ze dvou k sobě přiléhajících částí. Nižší díl je přízemní obdélného půdorysu se sedlovou střechou. Vnější stěny jsou roubené prolamované pravoúhlými otvory. V ose stavby směrem do dvora je dveřní otvor s jednoduchou dovnitř otevýravou výplní. Otvor rámuje mělké dřevěné ostění. Zbylé otvory jsou okenní na výšku obdélné. Směrem do dvora je jeden, na vnější štítové straně dva. Výplně jsou v dřevěných profilech, dvojité dovnitř a ven otevíravé dělené na šest okenních tabulek. Štít je svisle bedněný se dvěma na výšku obdélnými okny s výplní dělenou na čtyři tabulky. Sedlovou střechu kryjí dřevěné štípané šindele. Směrem do dvora je ve střešní rovině sedlově zastřešený vikýř. Jihozápadní štítová stěna nižšího dílu přiléhá k severovýchodní štítové stěně druhé části stavení. Tato je rovněž obdélného půdorysu, patrová se sedlovou střechou. Přízemí je omítané, plocha je bílá, ostění a šambrány jsou vyvedeny modře. Patro je pohledově roubené, na západní straně je krytý balkon vymezený dřevěným zábradlím sroubeným svislými a vodorovnými fošnami. Roubené patro má dřevěné trámy v hnědé povrchové úpravě, mazanina je zabarvena do modra až fialova. Štíty jsou svisle pobité s čtyřlistými prořezanými otvory. Střešní krytina je z dřevěného štípaného šindele. Směrem do dvora (sever) jsou ve střeše čtyři volská oka. Ze střešní roviny vyčnívá komínové těleso, které je omítané a zakončené valenou komínovou hlavou.