dům

Obytný dům je patrový se sedlovou střechou. Vnější stěny jsou zděné omítané hladkou omítkou. Přízemí je provedené modře, patro a štíty žlutě, šambrány jsou bílé. Hlavní jižní průčelí je v obou podlažích pětiosé. V přízemí je první osa zprava zaslepena, druhá obsahuje ven otevíravé dvoukřídlé dveře, třetí a pátá jsou okenní a čtvrtá je vyplněna vstupními dřevěnými dovnitř otevíravými kazetovými dveřmi. Dveřní otvory mají segmentový záklenek. Okna jsou dvojitá v dřevěných profilech, dovnitř a ven otevíravá. Podlaží odděluje jednoduchá subtilní průběžná kordonová římsa. Severní okapní strana je neomítaná, prolomena jedním okenním otvorem. Sedlovou střechu kryje pálená bobrovka. Z hřebene vyrůstá dvojice zděných bíle omítaných komínů s valenou hlavou. Směrem na sever je ve střešní rovině průběžný vikýř. Pohledová štítová strana je v patře doplněna malou bíle omítanou nikou. Ve všech podlažích, včetně podkroví je štít dvouosý. Pod hřebenem střechy je půlkruhový malý otvor.