zámek

Zámek čp. 1 je umístěn v severní části obce mezi řekou Labe a pivovarem. Jedná se o solitérní stavbu obdélného půdorysu o dvou nadzemních patrech s valbovou mansardovou střechou krytou dvojitě kladenou režnou bobrovkou. V ose střechy vybíhá úzká polygonální oplechovaná věž s lucernou a malou bání. Střešní rovina je prolamována vikýři s okny. Vikýře v ose podélného průčelí jsou zdobnější se sdruženým oknem, štukovou výzdobou a balustrádou. Celý objekt je řešen symetricky s akcentovanou centrální osou. Hlavní jižní průčelí je devítiosé, prostřední osa je zdůrazněna v přízemí vstupem, v patře francouzským oknem a ve střešní rovině zdobným vikýřem. Zbylé osy jsou po dvou děleny pomocí bosovaných lizén. Obě podlaží odděluje průběžná kordonová římsa. Hlavní vstup je přístupný po třech schodišťových stupních a je rámován zdobeným štukovým portálem se stlačeným obloukem a vykrajovanými horními rohy. Zdůrazněny jsou patky, hlavice a hlavní klenák přecházející nahoře v kordonovou římsu. Okna jsou zdobena subtilními profilovanými šambránami s pletenci, mušlemi a rostlinnými motivy v nadpraží. Výplně jsou v dřevěných profilech dvojité dovnitř otevíravé dělené a šest okenních tabulek. Fasáda je šedá strukturovaná, jen vikýře jsou bílé. K západní užší straně byla připojena novodobá přístavba pavilonu domova pro seniory.