dům čp. 160

Domek čp. 160 stojí na západní straně nového zámku čp. 63 a je přístupný z k němu přistavěné přízemní arkády. Jedná se o zděný hladce omítnutý patrový (jde o patro podkrovní) podsklepený objekt postavený na obdélném půdorysu pod sedlovou střechou bez korunní římsy krytou měděným plechem. Do 80. let 20. století kryla střechu břidlica, na západní straně byla břidlice již před rokem 1966 nahrazena režnou pálenou krytinou. Fasáda domu je členěna pouze vodorovně – jednoduchým soklem a jakoby kordonovou, či lépe průběžnou nadokenní profilovanou římsou, která se ve výši dolní hrany překladů oken v přízemí nad tato okna zalamuje. Okna v přízemí a ve štítech patra jsou segmentová, dvojitá, čtyřkřídlá, šestitabulková, ven a dovnitř otvíravá, osazená v líci fasády. Otvory nemají šambrány, ale mají podokenní římsy. Okna ve štítech mají z líce fasády mírně vystouplý překlad vyzděný do segmentu z režného cihelného zdiva. V patře v podélných průčelích jsou malá okénka sdružená, tvořená dvěma dvojitými jednokřídlými dvoutabulkovými, dovnitř otvíravými, okny osazenými v okosených ostěních. Východní hlavní vstupní podélného průčelí je tříosé. V přízemí je v 1. ose okno dvojité dvoukřídlé čtyřtabulkové, ven a dovnitř otvíravé, osazené v líci fasády bez šambrány s podokenní římsou. Ve 2. ose jsou dvoukřídlé pravé, ven otvíravé, rámové dveře o šesti tabulích (z nich dvě horní jsou zaskleny a opatřeny klasicistní mříží tvořenou diagonálními pásy s rozetami na kříženích) osazené v jednoduchém pískovcovém ostění. Výše uvedená průběžná nadokenní římsa se nad tyto dveře segmentem zalamuje, stejně, jak to činí nad šestitabulkovými okny. Jižní štítové boční průčelí má v přízemí tříosou zasklenou segmentovou arkádu nesenou pilíři s hlavicemi tvořenými úseky výše uvedené průběžné nadokenní římsy. Výplně arkád jsou v 1. a ve 3. ose jednoduchá čtyřkřídlá šestnáctitabulková, dovnitř otvíravá, osazená do špalet pilířů. Ve 2. ose jsou dvoukřídlé pravé, dovnitř otvíravé rámové dveře o dvou výplních zasklených celkem dvanácti tabulkami, se segmentovým dvoukřídlým čtyřtabulkovým nadsvětlíkem. Nad arkádou je odsazená plocha zakončená profilovanou římsou. Okna v patře – ve štítě – jsou dvě, blízko sebe a mají společnou podokenní římsu. Severní štítové boční průčelí je v přízemí dvouosé, okna v patře – ve štítě – jsou také dvě, ale jsou blízko sebe a mají společnou podokenní římsu. Západní podélné průčelí je tříosé. V přízemí je v 1. ose okno zazděno a zaomítnuto, ve 2. ose je výše popsané okno segmentové a ve 3. ose je okno dvojité dvoukřídlé čtyřtabulkové, ven a dovnitř otvíravé, osazené v líci fasády bez v šambrány, ale s podokenní římsou.