zámecký park

Zámecký park se rozkládá kolem nového zámku čp. 63, hlavně však západně a jižně od něho. Zabírá mírně svažitou plochu na severovýchodním úpatí Zámeckého vrchu (312 m n. m.) na jihovýchodním okraji obce. V parku se nachází několik objektů, které jsou z tohoto popisu vyjmuty, protože mají zpracovány samostatné evidenční listy. V příčné ose zámku, na jih od něho, to jsou: bazén a na jeho jižní straně terasní zídka s fontánkou. Dále, při oplocení parku a západně od uvedené osy, stojí kuželník. Před severním průčelím nového zámku se rozkládá parter s bazénkem podpíraný terasní zdí, pod parterem je rybník. Na východ od zámku, při oplocení parku oddělujícího jej od Zámecké ulice, stávala do roku 1966 zámecká kaple Božského Srdce Páně. Dnes je v severní části tohoto území rosarium s lavičkami vysazené na obdélném půdorysu a obehnané dřevěným plotem, zřízené kolem roku 2010. U rosaria, v severovýchodním koutě parku stojí pomník obětem 1. světové války ve tvaru mohutného (necelé 2 m vysokého) hranolu sestaveného z žulových desek. Nápisy na něm jsou velice špatně čitelné, protože jejich písmena se od okolní leštěné plochy liší pouze tím, že leštěná nejsou. Park má charakter přírodního krajinářského parku anglického, s tím, že v těsném sousedství zámku je doplněn o déle kvetoucí keře a výše zmíněný parter, který má charakter zahrady francouzské. Cesty a cestičky v bezprostředním okolí zámku jsou dlážděné, ve vzdálenějších místech přechází dláždění v povrch zpevněný šotolinou, která v ještě vzdálenějších místech zarůstá trávou. Park je dnes oplocen novodobým ocelovým plotem, jehož jednotlivá pole jsou nesena sloupky z ocelových trubek a jsou svařena z vodorovných válcovaných úhelníků a jimi prostrčených svislých prutů. Pouze pilířová hladce omítnutá brána s brankou, v severovýchodní části oplocení, má mřížová dvoukřídlá vrata a jednokřídlá vrátka zhotoveny kovářsky.