bazén

Bazén byl vybudován v zámeckém parku, na příčné ose nového zámku čp. 63, asi 85 m od jeho jižního průčelí jako bazén plavecký. Na obrázku vedle popisu je pohled na bazén od jihovýchodu. Bazén má obdélný půdorys o velikosti asi 17 x 5,5 m, hluboký je na východní straně asi 1 m, a na západní straně asi 2 m. Jeho velmi mírně šikmé stěny jsou nejspíše vyzděny a omítnuty cementovou omítkou, dno je vybetonováno, rozděleno dilatačními spárami zalitými asfaltem na 2 x 3 pole. Stěny mají korunu krytou pískovcovými deskami, na vnitřní straně opatřených profilací oblounem. Pod tímto oblounem byla osazena kolen do kola bazénu dřevěná madla, která dnes již nejsou všechna zachována. Uprostřed východní (mělčí) strany je do bazénu postaveno zděné schodiště o šesti stupních, na straně západní je při severozápadním koutu osazen novodobý žebřík se stojkami z ocelových trubek a dřevěnými příčlemi. Vedle severní strany bazénu je v trávníku osazena na čtvercovém podstavci pískovcová koule.