tarasní zídka s fontánkou

Tarasní zídka s fontánkou byla postavena v zámeckém parku při jižní podélné straně bazénu, pravděpodobně spolu s ním na příčné ose nového zámku čp. 63. Tarasní zídka je asi 60 cm vysoká, postavená „na sucho“ z hrubě opracovaných znělcových kvádříků. Její koruna není ničím kryta. V polovině své délky je přerušena schodištěm o pěti pískovcových stupních, z nichž tři dolní jsou na stranách v půdorysu zakulaceny. Na krajích tohoto přerušení je zídka na obou stranách rozšířena k jihu a na těchto rozšířeních jsou osazeny pískovcové koule se čtvercovými podstavci. Schodištěm se vystoupá na plochu na jihu půlkruhem zakončenou, vydlážděnou pískovcovými deskami a lemovanou znělcovými kvádříky. V jejím středu je fontánka tvořená z pískovce vytesanou kruhovou mísou o průměru asi necelých 2 m, v jejímž středu býval nejspíše vodotrysk.