rybník

Rybník se nachází v zámeckém parku, severně od nového zámku čp.63, pod terasní zdí parteru s bazénkem. Má značně protáhlý a členitý tvar, s těžištěm v příčné ose zámku a na něj navazujícího parteru. Z této jeho největší plochy vybíhá jeho plocha hlavně k západu, kde se za teréním předělem mění v potok, či dále spíše ve strouhu, která ho napájí z poměrně vzdáleného Olešnického potoka. V terénním předělu je rybník s potokem dnes spojen betonovou rourou. Na východ vybíhá pouze nedlouhým korytem, které končí u stavidla, jehož některé části jsou odlity z litiny někdy kolem roku 1900. Břehy jsou dnes betonové. Nad jižním břehem, pod tarasní zdí parteru, je z lomového kamene na sucho do oblouku postavena asi 2 m vysoká opěrná zeď. V největší šířce rybníka, tedy pod parterem, roste na hladině asi pět ostrůvků leknínů.