konírny

Konírny tvoří jihozápadní hranici areálu. Jedná se o dvojitý dům sestávající z koníren a čeledníku stojící na výrazně obdélném půdorysu, který je zasazený do svahu. Stavba je přízemní s polovalbovou střechou krytou červenou bobrovkou. Fasáda je obnovená bíle omítané hladké rámy v oblasti soklu, římsy vodorovné a v ose fasády svislé vytváří obdélná pole s vykrajovanými rohy omítané strukturovanou šedou omítkou. Průčelí mimo dvůr nejsou členěna. Východní průčelí do dvora je pětiosé v prostřední ose je pravoúhlý vstup. Výplň tvoří dvoukřídlé dřevěné svlakové dveře. Po stranách od vstupu jsou vždy dvě a dvě na šířku obdélné okenní otvory v kamenném ostění s mřížovou výplní. Střešní rovina je na východní straně prosvětlena neosově umístěnými volskými oky v počtu šesti kusů.