čeledník

Čeledník je přízemní budova obdélného půdorysu s polovalbovou střechou s krytinou krytou jednoduše kladenou červenou bobrovkou Směrem do ulice se uplatňuje jen šedá fasáda s bílými pásy v nároží, soklu, v oblasti římsy a zhruba v ose stěny. Fasáda je prolomena směrem do dvora pěti osami, prostřední osa je vstupní s dvoukřídlými dřevěnými dveřmi. Zbylé osy jsou okenní s dvojitými dvoukřídlými výplněmi dělenými na šest okenních tabulek v dřevěných profilech. Směrem ke konírně vybíhá přesah střechy podepřený pilířem a vytváří přístřešek pro vozy hrazený dřevěným plaňkovým plotem. Uliční štítová strana je prolomena dvojicí obdélných okenních otvorů s totožnými výplněmi jako do dvora. Střešní rovina o dvora je obohacena o čtyři volská oka.