kamenný kříž

Tesaný pískovcový kříž ze středně hrubého pískovce, je otočen ke komunikaci, t.j. k JZ. Podstavec čtyřboký. Sokl má horní okraj na třech stranách konkávně zúžený, v dolní části ryté rámce. Dřík má dole rozšířen volutami. Na třech stranách v mělkých nikách reliéfy svatých, čelní a boční strany doplněny delšími rytými rámci v šíři nik. Na čelní straně reliéf Panny Marie Bolestné, na pravé (jihovýchodní) straně reliéf sv. Václava a na levé (severozápadní) reliéf sv. Jana Nepomuckého. Hlavici s římsou na přední straně zvednutou, pod čelními volutami mušle. Vrchní část se konkávně zužuje, nad římsou (pod křížem) lebka s hnáty. Kříž s trojlistým zakončením břeven, na čelní straně zdoben obvodovou rýhou. Tesaný korpus a tabulka I N / R I , dole rozdvojená. Zadní strany jednotlivých dílů hladké. Kříž je polychromován: dřík a spodní část římsy modré (tyrkysové), mušle a lebka červená, niky okrové. Reliéfy svatých bílé, doplněné dalšími barvami, tmavé pokrývky hlav, boty červené. Na kříži a korpusu bílá, tabulka INRI červená.