socha sv. Jana Nepomuckého

Barokní socha sv. Jana Nepomuckého je vysoká přibližně 350 cm a je provedená z nepříliš kvalitního jemnozrnného pískovce. Na cihlové podezdívce je umístěná čtvercová kamenná základna, která nese vysoký podstavec. Podstavec je členěný na nízký sokl a štíhlou střední část, která má boční strany v dolní části mírně volutově prohnuté. Čelní strana je ozdobená reliéfem vavřínového věnce s atributem jazyka, na bočních stranách jsou nápisová pole, která jsou však nečitelná. Fundament je ukončený profilovanou korunní římsou, která má na přední a zadní straně segmentový tvar. Nad římsou je další nízký nástavec, který má segmentově vykrojené boky a čelní stranu ozdobenou rokajovým reliéfem. Postava sv. Jana Nepomuckého v lehce podživotní velikosti je zobrazená v mírném kontrapostu s levou nohou mírně pokrčenou a v náručí drží krucifix. Světec je oblečený do zvlněné rochety s klerikou, na hlavě má biret a přes ramena přehozenou almuci.