dům

Patrový řadový zděný omítnutý dům má obdélný půdorys rozšířený o lichoběžníkovou dvorní přístavbu. Mezi ním a sousedním domem čp. 35 je úzká obdélná přístavba, o něco nižší, než vlastní dům. Jihovýchodní průčelí (do Komenského ulice) je pětiosé. Osy jsou rozmístěné tak, že mezi střední osou a jejími sousedy je výrazně větší rozestup než mezi osami první a druhou od obou krajů. Přízemí je opatřené linkami vyznačenou bosáží. Ve střední ose je situován vstup – dvoukřídlé dřevěné dveře rámové konstrukce, jehož křídla mají dvě obdélné výplně nad sebou (dolní je nižší). Otvor lemuje kamenný portál se zvýrazněnými patkami, náznakem uší a s hlavním klenákem. Na stěně nad portálem je druhý, podstatně vyšší hlavní klenák, provedený v omítce. Bosáž se nad horním překladem portálu zalamuje do naznačených klenáků. Podobně je tomu i nad zbývajícími osami, kde je však hlavní klenák nižší. V těchto osách jsou stejná obdélná, nedělená okna, umístěná ve špaletě. Kolem otvorů je šambrána. První patro odděluje plochá římsa. Ve všech osách jsou stejná okna ve špaletě – dvoukřídlá, s poutcem vymezenou horní částí. Okna mají jednoduchou šambránu. Stěnu zakončuje pás s profilovaným dolním okrajem a triglyfy, dole s kapkami. V horní části triglyfy přecházejí v konzoly, nesoucí profilovanou hlavní římsu. Součástí jihovýchodní strany domu je i jednoosý patrový přístavek, nižší, než vlastní dům. V přízemí je stejné okno s šambránou, jako ve vlastním domě. V patře je menší dvoukřídlé okno ve špaletě, lemované šambránou. Fasáda vrcholí fabionovou hlavní římsou. Na druhé straně se k domu připojuje ohradní zeď s bránou. Obě boční průčelí domu zakončuje lichoběžníkový štít, na severovýchodní straně jsou v něm dva obdélné okenní otvory. Dům má polovalbovou střechu, přístavek sedlovou, krytina je plechová. Ve střeše domu jsou zasazeny tři zděné komíny.