socha sv. Jana Nepomuckého

Pískovcová socha se nachází na jižním konci obce, směr Zadní Hrádek, proti čp. 97. Světec v podživotní velikosti je zobrazen v kontrapostu, oděn v tradičník kanovnickém rouchu, s biretem na hlavě a křížem na pravé straně. Kvádrový pískovcový podstavec se skládá z rozšířeného soklu s pravoúhlými výžlabky; v nárožích se vzhůru zužuje dvěma ústupky; a nad ním se zvedá vysoký kvádr, který v dolní části rozšiřují voluty, na čelní stěně v mělkém výklenku se nachází obdélné pole, v němž reliéf Staroboleslavské Madony s Ježíškem, polopostava vynořující se z obláčků v antikizujícím oděvu s korunkou na hlavě. Vně každého rohu reliéfního pole číslice datování: 1761. Předmětem ochrany je socha sv. Jana Nepomuckého.