dům

Patrový zděný omítnutý dům má spolu s dvorními křídly půdorys tvaru písmene U, k hlavnímu objektu se na severozápadě ještě napojuje nižší přístavba. Jihovýchodní průčelí (do Seifertovy ulice) má dolní část úrovně přízemí opatřenou novodobým obkladem. V ose první zleva jsou jednokřídlé dřevěné dveře rámové konstrukce, s dolní částí plnou a horní prosklenou. Nahoře jsou zakončené do segmentového oblouku, stejně jako otvor kolem nich. V ose druhé zleva je nedělený novodobý obdélný, na šířku orientovaný výkladec. Mezi ním a osou třetí zleva je dnes velký rozestup (dříve zde byl otvor). V osách třetí a čtvrté zleva jsou novodobá nedělená okna ve špaletě, okno v krajní ose je užší, než v ose třetí zleva. Mezi osami třetí a čtvrtou zleva a u nároží se nachází pilastr (u východního nároží již téměř celý zničený). Pilastr mezi osami třetí a čtvrtou zleva je zdobnější. Jeho dolní třetina je provedená na způsob vysokého soklu. Opatřená je vystouplým obdélným, na výšku orientovaným polem, nahoře dovnitř vykrojeným. Nad profilovanou římsou je vlastní pilastr s kanelací, přerušenou ve středu výšky. Zakončuje ho korintská hlavice. Od kanelované části směrem vzhůru má pilastr vystupující lem, nahoře konvex-konkávně přecházející v pás pod hlavní římsou (společně tak vytvářejí neúplný rám). Obdobný pilastr byl i vpravo od osy čtvrté zleva, dnes je z něj na fasádě pouze hlavice. Pilastr u nároží má stojky v celé výši stejné, hladké, pod hlavicí, pouze naznačenou dolní římsou, je plastická výzdoba s květy a stáčenými motivy. V patře je šest os rozmístěných tak, že rozestup mezi osami třetí a čtvrtou a čtvrtou a pátou zleva je výrazně větší. Ve všech osách je novodobé dvoukřídlé okno ve špaletě. Nad okny je plastická výzdoba. Nad osami první, třetí a pátou zleva je stejný motiv (v různém stádiu dochování). Jde o oválnou, na šířku orientovanou kartuši, v níž je feston, ve středu s květem. Nahoře uprostřed je v lemu kartuše mušle, na obou stranách kartuše je zavěšen feston, zakončený střapcem z tulipánovitých květů. Nad oknem v ose druhé zleva a pravé krajní je rovněž stejný motiv. Tvoří ho zhruba obdélné, na šířku orientované pole nepravidelného tvaru. V jeho středu je kruhový motiv, nahoře feston. Po stranách je pole stočené do volut, nahoře s čučkem a dole s esovitým střapcem. Nad oknem v ose čtvrté zleva je třetí typ výzdoby. V zhruba lichoběžníkovém poli, lemovaném stáčenými a zprohýbanými motivy je uprostřed váza. Stojí na vysoké a široké noze, mísu má zdobenou festonem. Stěnu domu zakončuje profilovaná hlavní římsa. Dvouosé severovýchodní průčelí hlavní budovy (do Zámecké ulice) je rozšířené na pravé straně o nižší přístavek. Dolní část stěny má stejný obklad jako na jihovýchodě, avšak zda sahá podstatně nížeji. V přízemí je v levé ose obdélné dvojité, na šířku orientované okno. Vnější část okna je nedělená, vnitřní trojdílná. V pravé ose jsou novodobé prosklené dveře, umístěné v hluboké špaletě a přístupné po jednom schodu. V prvním patře jsou dvě stejná dvoukřídlá dřevěná okna ve špaletě. U nároží jsou zbytky pilastrů obdobného provedení jako na jihovýchodní straně. Nad okny je štukový reliéf, v dnešní podobě již špatně zřetelný (dnešní okno v pravé ose je více vpravo, jde tak patrně o jeho nepůvodní pozici). V reliéfu lze rozeznat feston se stuhou a esovitými motivy. Nad profilovanou hlavní římsou se zvedá lichoběžníkový štít se třemi otvory. Uprostřed jsou železné podávací dveře, nahoře zakončené do mírného segmentového oblouku. Lemuje je zubovitá šambrána. Po obou stranách dveří je okenní otvor, jehož základní obdélný tvar je v rozích doplněn vždy dvěma zubovitými ústupky. Štít zakončuje římsa. V připojeném přístavku, nahoře s trojúhelným štítem, je dole zazděný okenní otvor a ve štítu dva štěrbinové větrací otvory. Přístavek sahá k hlavní římse vlastního domu. Ten má polovalbovou střechu, přístavek pultovou, krytinou je vlnitý plech.