dům

Jde o řadový jednopatrový zděný a omítnutý objekt, postavený na půdorysu tvaru písmene U, K hlavní budově se kolmo napojují dvě dvorní křídla. Jedno z nich je krátké patrové, o stejné výšce jako vlastní dům, druhé přízemní a protáhlé. Jihovýchodní průčelí domu (do Seifertovy ulice) má přízemí opatřené novodobým obkladem. V levé a pravé části je výkladec, doplněný směrem ke středu stěny vstupem do provozovny. Střední osou je vstup do průjezdu, zakončený do půlkruhového oblouku. Dřevěná dvoukřídlá vrata tvoří svisle kladená prkna. Nad vstupem je nika s půlkruhovým hořejškem, dnes prázdná (bývala v ní socha Ecce homo). V prvním patře je sedm os, rozmístěných nesymetricky. Nejblíže jsou okna v osách třetí a čtvrté zprava (nad vstupem), mezi ostatními jsou rozestupy různé šířky. Ve všech osách jsou stejná okna, umístěná ve špaletě – dvojitá dvoukřídlá, s vodorovnou příčlí v horní třetině křídel. Dům má mansardovou střechu, krytou asfaltovým šindelem, který imituje bobrovky. V dolní partii jihovýchodní strany střechy jsou tři novodobá střešní okna, na protější straně jedno. Krátké patrové dvorní křídlo má střechu valbovou, se stejnou krytinou.