dům

Zděný omítnutý jednopatrový řadový dům má obdélný půdorys, rozšířený o dvorní přístavbu. Jihovýchodní průčelí (do Seifertovy ulice) oproti sousednímu domu čp. 18 lehce předstupuje, s domem čp. 13 je téměř v líci. Přízemí má z větší části novodobý keramický obklad. Na levé straně průčelí jsou dřevěné prosklené dveře do provozovny a stejně vysoký obdélný výkladec. V ose druhé zleva je situován vstup do průjezdu, zakončený nahoře do stlačeného oblouku. V otvoru jsou jednoduchá prkenná vrata s dveřmi pro pěší v pravé části. Vpravo od vrat jsou dva dřevěné výkladce – první je menší, rozdělený svisle na polovinu, druhý o dvojnásobné šířce, rozdělený třemi svislými příčlemi. V pravé části přízemí jsou prosklené dveře do provozovny a vpravo od nich výkladec. Ve všech devíti osách prvního patra jsou okna, umístěná ve špaletě. Mezi krajními osami a osami druhými z kraje je větší rozestup, než mezi zbývajícími. V krajních osách je novější dvoukřídlé okno, otvor je širší, než u os ostatních. V těch je stejné dvoukřídlé dřevěné okno, s poutcem oddělenou horní částí. Na stěně v úrovni pod okny se nachází po celé šíři stěny mezi osami obdélné nebo čtvercové pole, vymezené nahoře a po stranách širokým plastickým okrajem. Pod hlavní římsou, nesenou konzolami, je na stěně průčelí pás kladí s plastickými triglyfy a prázdnými metopami. Dům má sedlovou střechu.