dům

Patrový řadový zděný omítnutý dům má půdorys tvaru písmene L, doplněný dvěma dvorními přístavbami. Severozápadní průčelí (do ulice Komenského) má v dolní části nízký sokl s novodobým obkladem. První patro je sedmiosé, přízemí šestiosé – šíři dvou os patra zabírá vstup, situovaný v přízemí v pravé krajní ose. Jde o široká dřevěná dvoukřídlá vrata se segmentovým proskleným nadsvětlíkem. Obě křídla tvoří dvě části, z nichž vnější je užší, než vnitřní. Nahoře a dole je v každé části obdélná výplň – dolní je nižší, než horní a ve vnitřní části je dolní výplň téměř čtvercová. V ose druhé zprava jsou novodobé prosklené plastové dveře do provozovny, přístupné po schodu v hloubce stěny. V ostatních osách přízemí jsou stejná nedělená plastová okna, umístěná ve špaletě. První patro odděluje profilovaná římsa. Ve všech jeho osách je stejné okno – svým provedením imituje dvoukřídlé okno s poutcem oddělenou dvoudílnou horní částí. Nad okny je rovná profilovaná římsa, pod okny probíhá po celé šíři stěny zaoblená římsa parapetní. Průčelí zakončuje hlavní římsa, vyložená na řídce rozmístěných mohutných konzolách, pod římsou je na stěně pás s reliéfem vejcovce. Díky nižší výšce připojené stavby je vidět v úrovni prvního patra severovýchodní fasáda. Vrcholí lichoběžníkovým štítem, v němž jsou zazděné okenní otvory (k vlastnímu domu se zde připojuje dvorní křídlo). Z protější strany je viditelný trojúhelný štít. Dům má sedlovou střechu.