dům

Jde o přízemní zděný a omítnutý objekt, zasazený do terénu. Postavený je na obdélném půdorysu. Jeho fasády mají dnes světle okrovou barvu, členící prvky jsou žluté. Severovýchodní průčelí má u obou nároží lizénu, která však byla původně výrazně širší (dle fotodokumentace z roku 1989). Fotografie z roku 2005 dokládají, že přízemí je postavené z lomového kamene, doplněného u nároží a okna cihlami (stejně je tomu i u severozápadního průčelí, u zbývajících dvou nejsou fotografie bez omítky k dispozici). Uprostřed stěny je obdélný okenní otvor, po stranách a nahoře barevně orámovaný. V otvoru je novodobé jednokřídlé okno, členěné jednou svislou a dvěma vodorovnými příčlemi zlaté barvy. Cihelná profilovaná římsa (dnes omítnutá) odděluje trojúhelný štít, který je novodobý – na fotografii z roku 2005 je viditelné jeho zdivo z cihelných tvárnic. Ve středu štítu je okno, které je menší obdobou okna v přízemí - zde je členěné jednou vodorovnou a jednou svislou příčlí. Stejné je také orámování, avšak horní část otvoru je zakončena do segmentového oblouku (v původním štítu byly prolomeny dva drobné obdélné otvory vedle sebe). Na bočních okrajích štítu jsou ozdobně vyřezávané dřevěné lemy. Také severozápadní průčelí má u nároží směrem k ulici lizénu. V ose první zleva je stejné okno jako v přízemí severovýchodní strany, v ose druhé zleva je vstup. Jde o novodobé, z velké části prosklené dveře, umístěné v segmentově zakončeném otvoru. Před dveřmi je novodobé zádveří, tvořené dvěma pilíři, které nesou pultovou střechu. V ose třetí zleva je stejné okno jako v první, v ose čtvrté zleva je vstup, jehož otvor má nahoře tvar segmentového oblouku. V ose páté zleva je opět stejné okno. Průčelí ukončuje hlavní římsa. Severovýchodní strana domu má v horní části trojúhelný štít, v němž je velký, segmentově zakončený otvor (fotografie z roku 1963 dokládá, že tento štít byl původně lichoběžníkový, s dvěma obdélnými otvory vedle sebe. K průčelí byl připojen drobný zděný přístavek s pultovou střechou - zřejmě WC, zasahující až do štítu). Jihovýchodní fasáda má ve střední partii segmentově ukončený okenní otvor s barevným orámováním, stěnu završuje hlavní římsa. Dům má sedlovou střechu, krytou drážkovými taškami. V její severozápadní straně, kde dříve byla tři volská oka, jsou tři novodobé zděné vikýře. V jejich přední stěně je obdélné okno, rozdělené jednou vodorovnou a jednou svislou příčlí zlaté barvy. Nad oknem se zvedá trojúhelný štít, lemovaný na bočních okrajích podobnými zdobnými prkny jako jsou na uličním štítu. Vikýře mají sedlovou střechu, krytou drážkovými taškami. V hřebeni střechy je u severovýchodního štítu zasazena čtyřstranná zvonička s jehlancovou střechou s námětkem, krytou plechem. Ve vrcholu střechy je makovice s jednoduchým tenkým křížem. Ve zvoničce je zavěšen malý zvon.