dům

Jde o nárožní, zděný a omítnutý jednopatrový objekt, postavený na půdorysu tvaru písmene L. Jihovýchodní průčelí (do Seifertovy ulice) má přízemí opatřené novodobým obkladem. V levé části se nachází dva obdélné výkladce vedle sebe, umístěné v hluboké špaletě. Levý je orientovaný na výšku, pravý na šířku – vlevo od něj je vstup do provozovny. V místě, odpovídajícímu ose třetí zprava v prvním patře, je situován vstup do průjezdu. Půlkruhově zakončený otvor lemuje šambrána, dole zakrytá novodobým obkladem. Na hlavním klenáku se nachází nápis „No / 19“. Dřevěná dvoukřídlá vrata se vstupem pro pěší v pravém křídle jsou v dolní části tvořená prkny kladenými svisle, v horním oblouku paprsčitě. Vjezdový otvor chrání dole dva nákolníky. V pravé části fasády jsou dva na výšku orientované obdélné výkladce vedle sebe a nad nimi obdélný pás s názvem provozovny. Prosklený vstup do ní je ze zkoseného nároží domu. Patro odděluje plochá římsa. Jeho šest os je rozmístěno nesymetricky. Mezi osami první a druhou zprava je větší rozestup, než mezi osami první, druhou a třetí zleva. Ve všech osách jsou stejná okna, umístěná ve špaletě – dvojitá dvoukřídlá dřevěná, s poutcem oddělnou horní částí. Otvor lemuje jednoduchá šambrána. V ose třetí zprava jsou dvě taková okna vedle sebe, se společnou horní a dolní částí šambrány. Severovýchodní průčelí (do Radniční ulice) tvoří dvě části – vlastní dům a v ose napojené o něco nižší křídlo. Vlastní dům má v levé části přízemí obdobné výkladce jako u nároží na jihovýchodní straně, včetně hořejšku. Vpravo od výkladců je v dolní části stěny sokl, který pokračuje i na připojené křídlo. V prvním patře jsou dvě novější okna ve špaletě – zhruba ve středu je to okno dvoukřídlé a vpravo pak trojkřídlé. Ve fasádě přízemí připojeného křídla jsou tři otvory. Zleva jde o trojdílné okno ve špaletě, zabezpečené jednoduchou vnější mříží, vstup s novodobými dveřmi, nižšími než otvor a menší okno s ozdobnou vnější mříží. To je umístěné v hluboké špaletě, a ačkoliv na fasádě je otvor zakončen do velmi mírného segmentového oblouku, okno je obdélné. V prvním patře jsou dvě stejná okna v hluboké špaletě. Jsou dvoukřídlá a nahoře zakončená do segmentového oblouku, stejně jako okenní otvor. První okno je u styku křídla s vlastním domem a druhé vpravo nad vstupem. Na severozápadní straně je vidět část štítu vlastního domu a severozápadní stěna připojeného křídla, která je bez otvorů. Dům má sedlové střechy, kryté plechovými šablonami. Na severozápadní straně střechy vlastního domu jsou dva zděné komíny.