dům (stará škola)

Jde o objekt, jehož obdélný půdorys je na jihovýchodě rozšířen o středový obdélný rizalit. Jelikož je objekt zasazen do svahu, je zčásti jednopodlažní, zčásti dvoupodlažní. Severozápadní průčelí (do ulice Na Zámku) je šestiosé, členěné lizénovými rámy, které oddělují jednotlivé osy. Úsek os první až třetí zprava je dvoupodlažní. V dolním podlaží je v ose třetí zprava vstup – novodobé jednokřídlé dřevěné dveře s proskleným nadsvětlíkem. V osách první a druhé zprava jsou novodobá okna ve špaletě, imitující dvoukřídlé okno s dvoudílnou horní částí, oddělenou poutcem. Ve všech osách horního podlaží je novodobé dvoukřídlé okno, s poutcem vymezenou dvoudílným hořejškem, odděleným poutcem. Úsek os čtvrté až šesté má pouze horní podlaží, v ose čtvrté zprava se nachází vstup. Dveře jsou obdobné jako v přízemí, vede k nim zděné schodiště s mezipodestou a kovovým zábradlím. Pod horní podestou schodiště je velká obdélná nika. Obě nároží jsou zaoblená. Severovýchodní fasáda bez otvorů je členěna lizénovými rámy, stejně tak i dvouosá fasáda jihozápadní. Okna v dolním a horním podlaží odpovídají dvěma typům, použitým na severozápadní straně. U jižního nároží se k domu napojuje fara čp. 95. K jihovýchodnímu průčelí, členěnému pouze jednotlivými otvory, jsou přistavěny dvě obdélné přístavby, nahoře s terasou. Dům má valbovou střechu s námětkem, rizalit sedlovou, krytinou jsou tašky. V severozápadní straně střechy jsou zasazeny tři novodobé obdélné vikýře, dole zapuštěné do střechy. V jejich přední stěně je okno, rozdělené jednou svislou a dvěma vodorovnými příčlemi, pultovou střechu kryjí tašky. Na protější straně střechy je pět střešních oken – dvě vlevo a tři vpravo od středního rizalitu. Na této straně se nachází rovněž zděný komín.