kamenný kříž

Materiál pískovec. Základna je čtvercového půdorysu. Podstavec je hranolový, na čelní straně s vyrytým nápisem tmavě obtaženým: Tento Kříž jest / postawen Kecti a / chwale Boži : / Nakladem Obce / Starolisý: 1852. Na podstavci je postaven čtyřboký pilíř, jehož dřík je v horní části čelní strany zdoben plasticky vystupujícím dekorativním reliéfem s volutami a třemi větvičkami s květinou (prostřední je delší než postranní). Hlavice pilíře je zdobena ze všech stran dvěma do stran vybíhajícími volutkami a prostředními třemi květinami. Na hlavici je vztyčen kamenný křížek s trojlaločnými rameny. Na čelní ploše kříže vystupuje korpus lidově pojatý a tabulka s vyrytým nápisem IN/ RI. Kamenný kříž je ohrazen kamennými sloupky spojenými dřevěným jednoduchým zábradlím, které chybí v místech vstupu ke křížku. Předmětem ochrany je kamenný kříž s ohrádkou na příslušném pozemku.