dům

Západní průčelí (do ulice Kostelní) je v přízemí dvouosé, v patře tříosé. V přízemí jsou v líci dvě obdélná zdvojená dvoukřídlá okna, nahoře s větračkou, vnitřní okna mají křídla dělená vždy na dvě tabulky. Okna jsou barevně orámována. V prvním patře jsou tři obdélná zdvojená dvoukřídlá okna, stejná jako v přízemí, pouze nejsou v líci, ale mírně ustupují a dále mají profilovanou, směrem dovnitř ustupující štukovou šambránu, která však pod oknem chybí. Nad profilovanou hlavní římsou se zvedá trojúhelný štít, zdobený panelováním (zejména ve střední části). Okraje štítu jsou plasticky lemovány. Ve štítu jsou i okna – v dolní části dvě čtyřtabulková, umístěná po stranách štítu, v horní části pak dvě nedělená, umístěná uprostřed. Celé průčelí má - stejně jako i levé boční - hrubou omítku. Severní průčelí (levé boční) je v přízemí pětiosé, v patře čtyřosé. V přízemí jsou (zleva) v líci tři zdvojená dvoukřídlá okna, nahoře s větračkou. Vnější křídla jsou nedělená, vnitřní dělená na dvě a dvě tabulky. Okna opět lemuje barevný pás. V následující ose je vstup – nové dvoukřídlé, půlkruhově zakončené dřevěné dveře s diagonálně vedenými prkny, sbíhajícími se ke středu dveří. Dveře jsou v profilovaném ostění. Vedle dveří je další okno, stejné jako předchozí tři. Obdobná okna jsou i v patře, navíc mají profilovanou šambránu (stejně, jako okna v patře průčelí do ulice). Průčelí ukončuje hlavní římsa. Východní průčelí (zadní štítové) je dvouosé. V přízemí jsou stejná okna, jako v přízemí severního průčelí, v patře pak podobná, v profilované šambráně. Nad profilovanou hlavní římsou se zvedá trojúhelný štít, s dvěma dvojice malých obdélných okének nad sebou. Jižní průčelí je bez otvorů, ukončuje ho široký cihlový štít. Ve štítu jsou dvě obdélná okna a nahoře pak čtyři úzké obdélné větrací otvory, rozmístěné do kříže. Přístavek má vpředu velké okno, rozdělené na mnoho tabulek; na boční straně je snad vše bedněné ? Střecha přístavku je pultová, krytá lepenkou. Střecha domu je sedlová s námětkem, krytá dvojitě kladenými bobrovkami. Na severní straně střechy jsou široká nízká volská okna s obdélným, na šířku orientovaným otvorem – v dolní části tři a v horní dvě – a jeden novější čtvercový výlez na střechu (vpravo od pravého horního volského oka). Ve střeše jsou dva cihlové komíny - po jednom na severní i jižní straně. Na hřebeni střechy se nacházejí dvě ozdobné korouhvičky – přední korouhvička má tvar kohouta, zadní tvoří páska s měsícem a sluncem. Na zadní korouhvičce je letopočet 1650. Vlevo od domu je pilířová brána, pokračující ohradní zdí směrem k faře. Vpravo od domu je nízká zeď - v líci se zdivem domu - sahající až do výše mezi přízemím a patrem. Je stejná jako fasáda domu.