dům

Jde o volně stojící patrový dům se zděným přízemím, roubeným a z části hrázděným patrem. Severovýchodní průčelí (štítové, do ulice Husovy) je trojosé. Přízemí je zděné, omítnuté, v horní části ukončené římsou. Ve všech třech osách je dvojité dvoukřídlé okno (vnější křídla v líci) s jednoduchou úzkou šambránou a s parapetní římsou. Roubené patro je o něco užší než přízemí. Jsou zde tři menší dvojitá dvoukřídlá šestitabulková okna (vnější křídla v líci) v profilovaném dřevěném rámu a s dřevěnou parapetní římsou. Štít je svisle bedněný. Ve střední části má dvě obdélná okna v dřevěném rámu, rozdělená vodorovně na dvě tabulky. Nahoře jsou dva malé obdélné větrací průduchy. Jihovýchodní průčelí (vstupní) je pětiosé. V přízemí se nacházejí (zprava) dvě stejná okna, jako v přízemí severovýchodního průčelí, dále pak vstup – nové dřevěné jednokřídlé dveře, částečně prosklené. Vlevo od dveří je menší zamřížované okno ve špaletě, s parapetní římsou a vlevo od tohoto okna pak jednokřídlé dřevění výplňové dveře. Patro je z části roubené a z části hrázděné. V roubené části patra (vpravo) jsou dvě okna stejná, jako v patře severovýchodního průčelí. V hrázděné části (vlevo) jsou pak tři dvojitá dvoukřídlá okna (vnější křídla v líci), v dřevěných rámech (nejsou tam dveře ?). Všechna okna vedou na pavlač – ta je v líci, svisle bedněná se spoji krytými lištami. Na pavlači jsou prkenné falešné sloupky, tvořící spolu s ozdobně vyřezávanými prkny pod střechou arkády. Na levé straně navazují v ose na dům dva přístavky. První přístavek je patrový, v šíři jedné osy. Přízemí je z cihlového zdiva, je zde obdélné zamřížované okno ve špaletě. Patro je svisle bedněné, s dveřmi z pavlače. Druhý přístavek je přízemní, zděný, s dvěma prkennými vraty (levá jsou širší). Severozápadní průčelí (do zahrady) má přízemí zděné, bez otvorů. Levá strana předstupuje a je ukončena, stejně jako v severovýchodním průčelí, římsou. U pravé části přízemí se nachází malý přístavek. Patro je roubené, vlevo s malým dvojitým čtyřtabulkovým oknem, jinak bez otvorů. Na pravé straně se na dům napojují již zmíněné přístavky. Jihozápadní průčelí (zadní štítové) zakrývá z větší části patrový přístavek. Z průčelí domu je viditelný pouze svisle bedněný štít s dvěma okenními otvory – pravý má dělení na šest tabulek, levý je patrně zabedněný. Přístavek je svisle bedněný, vlevo má dva okenní otvory. Dům má sedlovou střechu s námětkem, krytou betonovými taškami. Na zadní straně střechy je cihlový komín. Střecha patrového přístavku je pultová, krytá z části taškami, z části lepenkou, střecha přízemního přístavku je rovněž pultová, s lepenkovou krytinou.