kostel sv. Vavřince s ohrazením

Areál kostela sv. Vavřince se nachází na východním okraji obce, na přehledném místě při silnici ve směru na Lično. Hranice areálu kostela jsou dány průběhem ohradní zdi, která zároveň vymezuje areál dosud sloužícího hřbitova. Areál tvoří filiální kostel sv. Vavřince, objekt márnice a zděná ohradní zeď se vstupní branou. Orientovaná stavba kostela se nachází uprostřed areálu. Objekt někdejší márnice je začleněn do ohradní zdi, která se váže na její severozápadní a jihovýchodní nároží. Hlavní a současně jediný vstup do areálu je prolomen v západním úseku ohradní zdi a je situován na osu hlavního průčelí kostela. Na západní straně přiléhá k areálu zelené nezastavěné prostranství, poblíž ohradní zdi areálu stojí v tomto prostoru památkově nechráněná socha Krucifixu z 19. století.